ΙΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ

Μέσα από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους ξεπροβάλλει η Ίος, ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όλες τις ηλικίες, συνδυάζοντας την έντονη νυχτερινή διασκέδαση και τις πανέμορφες παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά. Σημείο αναφοράς, αποτελεί ο παραδοσιακός οικισμός της και η μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Ίος είναι η καλύτερη επιλογή για πολλά είδη τουρισμού όπως:

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι παραλίες της Ίου καλύπτουν συνολικά 75 χλμ από την συνολική έκταση του νησιού. Η Ίος διαθέτει 32 παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά. Από τις πιο δημοφιλείς, θεωρείται ο Μυλοπότας και το Μαγγανάρι, όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ, αλλά και πολλές άλλες τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε, όπως ο Γιαλός, η Κουμπάρα, η Βαλμά, η Τζαμαριά, το Κολιτσάνι, η Αγία Θεοδότη, η Ψάθη, ο Κάλαμος, οι Πλάκες, το Πικρί και η παραλία Παπά Νερό.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ίου στη Χώρα, το Σκάρκο, όπου βρίσκεται και ο πρώτος κυκλαδίτικος οικισμός (2800-2700π.χ.), το ρωμαϊκό υδραγωγείο στην Αγ. Θεοδότη, το Βυζαντινό Κάστρο στην Ψάθη, όπως και τον Πλακωτό που διεκδικεί τον τάφο του Αρχαίου Μεγάλου Ποιητή Ομήρου.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ίος έχει 365 εκκλησίες, όσες και οι μέρες του χρόνου, πολλές από αυτές είναι ιστορικά μνημεία, κυρίως των Μεταβυζαντινών χρόνων.

ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μέσα από την πεζοπορία, στα πέτρινα μονοπάτια της Ίου, θα βιώσετε αξέχαστες εμπειρίες στην πανέμορφη φύση της, και θα γνωρίσετε καλύτερα την τοπική κοινωνία, μέσα από τις αγροτικές δραστηριότητες των κατοίκων της.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει, τις πολιτισμικές εκδηλώσεις ΟΜΗΡΕΙΑ, που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις τέχνης κ.α, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο πανέμορφο πετρόχτιστο θέατρο, με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, προς τιμήν του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Πολλές είναι οι θρησκευτικές γιορτές (πανηγύρια) που γίνονται κάθε καλοκαίρι. Μετά τη λειτουργία, ακολουθεί φαγητό και γλέντι, με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς και τραγούδια.